AvainlippuWRCFIAFIA Action for Road Safety
SuomeksiIn EnglishEn Français
FacebookTwitterYouTubeInstagram
EtusivuKatsojatKilpailijatMediaReittiLiputVIPTuloksetYhteydet
 

Uuteen aikaan

Vuonna 1997 kilpailun järjestäminen siirtyi aivan uusiin puitteisiin, kun järjestelytehtävät sai vastuulleen AKK Sports Oy. Tähän liittyen myös kilpailun nimi muuttui Neste Ralliksi.

AKK Sports otti päämääräkseen kehittää rallista selkeästi tunnistettavan tuotteen. Suuri yleisö piti saada ymmärtämään, että kilpailun ympärillä oli tapahtunut perustavaa laatua oleva muutos.

Uusi organisaatio kohdisti huomiota varsinkin turvallisuuden ja tapahtuman markkinoinnin edistämiseen, sekä ylipäänsä tason kohottamiseen entisestään. Tämä ei jäänyt yleisöltä huomaamatta. Heti vuonna 1997 kisa sai MM-sarjaan rekisteröityjen tehdastallien päätöksellä "Award of Excellence" -palkinnon erinomaisesta turvallisuustyöstään.

Seuraavana vuonna tallit äänestivät Neste Rallin parhaaksi MM-ralliksi. 1999 oli jälleen vuorossa "Award of Excellence" - tällä kertaa markkinointiansioista. Tämän palkinnon toi Neste Rallille ennen kaikkea Hippoksen supererikoiskokeen rakentaminen VIP-kylineen.

Neste Ralli nimettiin parhaaksi MM-kisaksi toistamiseen vuonna 2002. Tallit mainitsivat perusteluissaan mm. "Neste Rallin nostaneen MM-rallin urheilullisen, kaupallisen ja järjestelytason uudelle askelmalle". Perusteluissa todettiin myös, että järjestäjät Suomessa osoittivat perusteellisesti ymmärtävänsä, mitä niin suuri yleisö kuin kilpailijatkin haluavat nykyaikaiselta rallikilpailulta.

Maailman parhaan MM-rallin titteli saavutettiin myös vuonna 2003 ja 2004, jolloin valintaan vaikuttivat mm. rallin kokonaiskonsepti, jota oli pystytty kehittämään entisestään. Lisäksi urheilun ja kaupallisuuden yhdistäminen oli onnistunut tapahtumassa valitsijoiden mielestä esimerkillisellä tavalla.

Vuoden 2005 jälkeen parhaan MM-rallin arvonimeä ei ole enää jaettu, mutta historiallisen saavutuksen suuruutta kuvastaa se, että mikään muu MM-osakilpailu ei ole yltänyt samaan suoritukseen - kaikkiaan Neste Ralli on siis voittanut parhaan MM-rallin tittelin peräti neljästi.

Vuonna 2006 kilpailun nimi muuttui Neste Oil Ralliksi kansainvälisen nimen vaihtuessa muotoon Neste Oil Rally Finland. Nykypäivän Neste Oil Ralli on yhä legendansa mittainen "Sorateiden Grand Prix". Se on osoittanut lukeutuvansa parhaiden rallien joukkoon kaikilla mittapuilla; ei yksin järviensä ja hyppyriensä ansiosta.